“سکیپیو با دیدن شهر که متاسفانه در دل شعله ها می سوخت…گریست و مدت ها همان جا ایستاد و به تغییر ناگریزی که در انتظار شهر ها، ملت ها و دودمان ها بود، اندیشید… .او با خود گفت، این همان تقدیر تروآ است… و نیز امپراتوری قدرتمند آشوریان … ایرانیان و مقدونیان، که تا همین اواخر بسیار با شکوه بودند… . سپس به یکی از دوستان که نزدیک او بود رو کرد، دستش را گرفت و گفت:«صحنه شگفت انگیزی است، اما… از این در هراسم روزی کسی دیگر همین فرمان را درباره شهر من نیز صادر کند.»”
مقدمه ای که خواندید توصیفی است از حال سکیپیو امیلیانوس افریکانوس(Scipio Aemilianus Africanus) است که از سوی پولیبوس ، دوستش، نقل شده است. به یاد دارید که در پایان فیلم ” The Last Samurai” شخصیت سیمون گراهام چه جمله بسیار زیبایی را گفت؟” Nations, like men, it is sometimes said, have their own destiny.”. بله تمدن ها همانند انسان ها سرنوشت مخصوص خود را دارند. چه کسی فکر می کرد هخامنشیان با آن همه شکوه روزی تمدن شان به آتش کشیده شود و ثروت هایشان به تاراج رود یا رومی ها با آن همه قدرت و جلال روزی توسط قبایل بربر به نابودی کشیده شوند.

باکس آرت بازی در یک کلام طراحی بی نظیری دارد
در دنیای بازی های رایانه ای، این سری توتال وار است که بهترین بستر را تهیه می کند که شما بتوانید حکومتی کوچک را در اختیار بگیرید ، آن را با هزاران زحمت پیشرفت دهید و در مقابل حملات دشمنان از آن دفاع کنید و سرانجام آن را به شکوه بزرگی برسانید و در پایان شاید مرگ تدریجی آن را ببینید. همین عامل باعث شده است تا توتال وار ها طعم بسیار متفاوتی نسبت به سایر استراتژی ها داشته باشد .
استودیو The Creative Assembly در سال 2004 یکی از برترین عناوین استراتژی تاریخ را ساخت و با کمک شرکت Activision روانه بازار کرد. Total War: Rome توانست محبوبیت فوق العاده ای را کسب کند و فروش بسیار خوبی کند و همچنین نظر منتقدان را به خود جلب کرد. تقریبا 9 سال بعد استودیو The Creative Assembly پرده از Total War: Rome 2 برداشت و از همان اولین تصاویر نشان داد که این دنباله صرفا یک دنباله معمولی نیست بلکه این استودیو سعی در تغییرات فراوان و اضافه کردن المان های جدید را دارد. پس به Total War: Rome 2 صرفا به چشم یک دنباله ساده نگاه نکنید، این عنوان به همان اندازه نسخه اول می تواند انقلابی باشد.
در سری توتال وار داستان خاصی وجود ندارد و سازندگان به جای روایت کردن یک داستان سعی در روایت دوره ای از تاریخ دارند. برای مثال Total War: Shogun در زمان ژاپن فئودالی ، Total War: Medieval در قرون وسطی و در نهایت Total War: Rome در زمان شکل گیری و به قدرت رسیدن حمهوری روم( از 220 قبل از میلاد به بعد) قرار دارد. البته با توجه به تریلر های منتشر شده این بار نقش وقایع تاریخی بسیار پر رنگ تر از گذشته است. برای مثال سازندگان تاکید خاصی به داستان کلئوپاترا ، جولیوس سزار و مارکوس آنتونیوس دارند و با توجه به تریلر های منتشر شده می توان حدس زد که یکی از وقایع مهمی که در طول بازی رخ می دهد همین تقابل دو تمدن روم و مصر می باشد.
شاید نام این بازی Total War: Rome 2 باشد و بر روی امپراتوری روم تاکید کند ولی در این بازی تمدن های دیگری نیز وجود دارند که شما می توانید با انها به بازی کردن بپردازید. سازندگان تا به امروز از تعداد ده حکومت قابل بازی رونمایی کرده اند. هر یک از این حکومت ها دارای ویژگی ها محصر به فرد خود می باشند و شیوه بازی کردن با هرکدام تفاوت داد و شما باید تاکتیک و استراتژی خاصی را دربازی با هر یک از این حکومت ها لحاظ کنید. این حکومت ها عبارتند از:
The Roman Republic
جمهوری روم یکی از قدرتمند ترین حکومت های موجود در بازی است که از نظر جغرافیایی در شبه جزیره ایتالیا واقع شده است. رومی ها در زمینه ریخته گری و فلزکاری بسیار ماهر هستند و سنت های نظامی خاص خود را دارند. به دلیل موقعیت جغرافییایی ناب، این حکومت این شانس را دارد که به سرزمین های ثروتمندی دست یابد. برای این کار آنها به یک ارتش بسیار منظم متشکل از ناوگان و پیاده و سواره نظام بسیار منعطف نیاز دارند.ارتشی که به یکی از بهترین و مخوف ترین ارتش های زمان خود تبدیل شد و توانست با ارتش هایی متشکل از Hoplite های یونانی تا فیل های کارتاژی مبارزه کند و بر آن ها پیروز شود. در بازی جمهوری روم به سه خاندان Julii، Junii و Cornelii تقسیم می شود که هر کدام ویژگی های خاص خود و وظایف خاص خود را دارند. همچنین مجلس سنا نیز در بازی وجود دارد و همانند نسخه قبل به کنترل این سه خاندان و دادن ماموریت های نظامی و افتصادی به هر یک از این حکومت ها می پردازد که در صورت انجام این ماموریت ها توسط گیمر در طول بازی به اعتبار و نفوذ وی در مجلس سنا افزوده می شود و افرادی از خاندان وی مقام های مهمی چون پرایتوری می رسند. اما این نکته را در نظر داشته باشید که فضای سنا ، فضای پر از خیانت و دسیسه است و هر لحظه ممکن است همان بلایی را بر سر شما آورند که بر سر جولیوس سزار اوردند.
Carthage
کارتاژ ، کشوری که در کنار سواحل دریای مدیترانه و لیبی کنونی بنا شده است و دارای کولونی های زیادی در اطراف دریای مدیرترانه است.اصلی ترین مشخصه این حکومت، ناوگان و در کل تسلط آن ها بر امواج است و همچنین استفاده از فیل های غول پیکر آفریقایی در نبرد ها است. کارتاژ که دشمن قسم خورده روم می باشد همانند دشمن اش در بازی به سه خاندان تقسیم می شود که هرکدام ویژگی خاص خود را دارند.
Macedon
مقدونیه یکی از بازمانده های امپراتوری اسکندر مقدونی است که سعی در بازیابی شکوه سابقش را دارد. این حکومت اصلی ترین نقطه قوتش در زمینه نظامی است و از از پیاده نظام و سواره نظام بسیار قدرتمندی بهره می برد. در زمینه نیروی دریایی بیشتر بر دوستان یونانی اش تکیه می کند و نیروی دریایی خودش چندان قوی نمی باشد. اصلی ترین منبع درآمد این حکومت تجارت است و در این زمینه تبحر خاصی دارد. البته اگر شما این حکومت را انتخاب میکنید توجه داشته باشید که بر دوستان یونایی تان خیلی اعتماد نکنید زیرا آن ها به سیاست های سلطه طلبانه شما بسیار مشکوک هستند و به شما اعتماد ندارند.
Iceni
این حکومت در واقع همان قبایل سلتیک بریتانیایی هستند . مردمانی عاشق نبرد و خون ریزی و بسیار قدرتمند. البته این ها به اندازه اقوام Greco-Roman پیشرفته نمی باشند ولی این بدان معنا نسیت که ایسنی ها وحشی کامل هستند. آنها از معادن طلای خود برای ضرب سکه و تولید جواهرات گرانبها استفاده می کنند و در زمینه فلزکاری بسیار چیره دست هستند. اصلی ترین تفاوت آنها با سایر قبایل بربر، نوعی گریم ابی رنگی است که آن ها برای تزئین سر و صورت خود استفاده می کنند. مردمان این قبایل دیوانه جنگ می باشند و هر چقدرکه شما ارتش های بیشتری را به جنگ بفرستید مردمان خود را خوشحال تر کرده اید. در نبرد ها ، این حکومت از نوعی ارابه برای قلع و قمع کردن دشمنان استفاده می کنند.
Arverni
یکی دیگر از قبایل سلتیک که در فرانسه کنونی سکونت داشتند. این حکومت مردمانی مهاجم و مغرور دارند که زیر نظر کاهنانی به زندگی می پردازند. این حکومت سنت های اجداد خود را حفظ کرده اند و در عین حال یکی از یشرفته ترین اقوام بربر در میان رقیبان خود هستند. اصلی ترین منبع درآمد آن ها متکی به استعداد فوق العاده ان ها در زمینه ساخت وسایل دست ساز است. در قوم آن ها تنها قدرت و جنگاوری است که عیار یک مرد را تعیین می کند. آن ها تنها به فرمان کاهنان به جنگ می پردازند چرا که باور دارند این کاهنان قادر به دریافت دستورات از سوی خدایان شان هستند.
Suebi
این قوم در آلمان کنونی واقع است و از مردمانی تشکیل شده است که در زمینه دین و زبان وحدت کامل دارند. جنگ جویان این قوم به قدری قدرتمند هستند که معمولا سایر اقوام بربر از آن ها وحشت دارند. از لحاظ تکنولوژِی، این قوم در سطح پایینی قرار دارد و جنگ جویانشان غالبا بدون هیچ گونه زرهی اقدام به مبارزه و معمولا از تبرزین و نیزه در مبارزات استفاده می کنند. حمله غافل گیر کننده اصلی ترین تاکتیک آن ها در نبرد ها است.
Parthia
پارت ها با متحد کردن اقوام دیگر سرانجام به سلطه سلوکیان پایان دادند و بعد از چندین دهه باز هم یکی حکومت ایرانی بر سرزمین پارس حکومت کرد. از نظر فرهنگ و دین، پارت ها از یونانیان تاثیر گرفته اند و فرهنگشان مخلوطی از سنت های ایرانی و یونانی می باشد. در زمینه نظامی سواره نظام این حکومت در میان همگان زبان زد است، مخصوصا Cataphract که واقعا مخوف است. پیاده نظام در این حکومت یکی از نقاط ضعف شان می باشد و اکثرا در این حکومت از مردمان محلی و مزدوران به در پیاده نظام استفاده می شود. از نظر تجاری این حکومت به استفاده از جاده ابریشم و مزارع وسیعش متکی است. به یاد داشته باشید که تنها حکومتی که در مقابل پیشروی رومی ها ایستاد همین اشکانیان خودمان است . با توجه به تصویری که سابقا منتشر شده بود می توانیم یک حکومت به معنای واقعی ” ایرانی” را در این بازی شاهد باشیم. طراحی بنا ها سبک و سیاق ایرانی دارند و برخلاف نسخه قبل شبیه به معماری عربی نمی باشد.

سواره نظام مخوف Cataphract
Egypt
این مصر آن مصری فراعنه و با شکوه نیست. این مصر بطلیموسی است که یونانی ها به تار و پود ان نفوذ کرده اند. از نظر فرهنگی این حکومت همان طور که گفته شد ترکیبی از فرهنگ یونانی و سنت های مصری است و به همین خاطر تضادی در بین اقشار این حکومت وجود دارد . مصری های اصیل با ورود فرهنگ یونانی مخالفت می کنند و هر از گاهی شاهد روی دادن شورش هایی در این حکومت هستیم. از نظر نظامی ، این حکومت بر سنت اسکندر مقدونی در استفاده از نیزه داران متکی است اما برای پشتیبانی از این نیزه ها از شمشیر زنانی قاهر نیز استفاده می کنند. در کنار این دو استفاده از ارابه و فیل ها را هم اضافه کنید تا با یکی ازبهترین ارتش ها در این بازی مواجه شوید.
سایرین:
این چهار حکومت یعنی پونتوس، آتن، اسپارتا و اپیروس به صورت بسته الحاقی بعد از انتشار بازی در دسترس قرار خواهد گرفت. بسته پونتوس به صورت رایگان و باقی به صورت بسته دولت شهر های یونان عرضه خواهد شد. البته باز هم تکرار می کنم که این حکومت ها قابل بازی هستند مگر نه تعداد حکومت های موجود در این بازی به عدد سرسام آور 117 می رسد. همچنین تعداد استان های( یا مناطق) موجود در بازی به عدد 173 میر سد که مناطق ما بین افغاتسات تا پرتغال امروزی را پوشش می دهد.
اما برویم سراغ اصلی ترین قسمت یک بازی استراتژی یعنی گیمپلی.یکی از اصلی ترین مشخصه های سری توتال وار ، ترکیب دو زیر ژانر استراتژی نوبتی و همزمان با چاشنی مدیریت است. در این نسخه نیز گیمپلی بر روی همین هسته اصلی سری توتال وار بنا شده است و سازنگان سعی کرده اند با اضافه کردن المان های جدید و پیشرفت ایده های قبلیشان سطح کیفی گیم پلی را افزایش دهند. اولین چیزی که با دیدن تصاویر نقشه کمپین بازی به چشم می خورد تغییر شکل ظاهری شهر های اصلی می باشد. این بار برخلاف گذشته شهر ها با افزایش جمعیت بزرگتر و بزرگتر می شوند و هر بار با ساختن یک بنای جدید می توانید اضافه شدن آن ساختمان را بر روی نقشه اصلی بازی مشاهده کنید. این سیستم شهرسازی شاید همه را به یاد ” تمدن 5″ بیاندازد اما این بار این سیستم پیشرفته تر شده است. در کنار این سازندگان در زمینه روابط بین حکومت ها بیشتر از پیش مانور داده اند. این بار گزینه هایی که در برخورد با حکومت های دیگر در پیش رو دارید بسیار بیشتر خواهد بود. ضمنا سازندگان تاکید زیادی بر داشتن وسواس بر روی انتخاب هایتان کرده اند. آن ها می گویند شاید با برخی انتخاب ها رابطه شما با کشوری غیر قابل جبران شود، پس همیشه حواستان به تصمیماتی که می گیرد باشد. در کنار این هوش مصنوعی کشو های دیگر بسیار بهتر از قبل شده است و هوشمندانه تر از قبل عمل می کنند. اما یکی از یکی المان هایی که در نسخه های اولیه همراه با این سری بوده است اما خیلی پیشرفت نکرده است ، سیستم ماموران ( Agent) می باشد. در این نسخه سازندگان اقدام به ایجاد تغییراتی در این سیسم کرده اند. در این قسمت همانند قسمت های گذشته به طور کلی سه نوع مامور وجود دارد: خواجه(dignitary)، قهرمان ( Champion) و جاسوس( Spy) . البته این مامورین برای هر حکومت بسته به فرهنگ متفاوت است.
وقتی که در بازی شما اقدام به استخدام یکی از ای مامورین می کنید، بر طبق پیش زمینه قومی و ملیتی شان، آن ها یک حرفه خاص خواهند داشت. برای مثال گیمر می تواند Skill Point های بدست آمده از ارتقائ شخصیت را هم بر روی حرفه مامور صرف کند و هم بر روی درخت مهارتش. لازم به ذکر است که هر یک از این سه نوع اصلی مامور ی تواند مامورین دشمنان را به قتل رساند، با پول آن ها را بخرد و یا پیشنهاد تغییر جبه دهد البته لازم به ذکر است که هر کدام این مامورین هدف خاص و از آن مهمتر حرفه خاص خود را دارند. صحبت از درخت مهارت و ارتقا شد و باید بگویم این المان هایی که در بازی های نقش آفرینی تنها موجود بودند امروزه به جزئی جدانشدنی از سایر بازی ها نیز تبدیل شده است. در Shogun II دیدم که هریک از مامورین و ژنرال ها درخت مهارت داشتند و شما با پیشروی در بازی و کسب امتیاز تجربه می توانستید این افراد را ارتقا دهید و ویژگی های جدیدی را به ان ها بیافزایید. اما این بار سازندگان پا را فراتر گداشته اند. شما در این نسخه می توانید هر کدام از واحد ها( سربازان) را ارتقا دهید و ویژگی های خاصی را به آن ها اضافه کنید. همچنین این قابلیت در بازی اضافه شده است که شما می توانید نوع سلاح هر یک از واحد ها را تعیین کنید. این بسیار هیجان انگیز است این طور نیست؟. اضافه کردن این قابیلت ها و همچنین امکان ترفی رتبه گرفتن سربازان در حین مبارزات همزمان باعث شده است که گیمر بهای بیشتری به سربازان اش بدهد و مهمتر از آن از سربازان با تجربه اش تنها در نبرد های مهم استفاده کرده و آن ها را در صفوف پایانی قرار دهد، این درست مانند واقعیت است. از دیگر المان های جدیدی که در این نسخه معرفی شده است، امکان انجام نبرد های دریایی و زمینی به صورت هم زمان است. برای مثال تصور کنید از سمت شرق یک شهر را توسط نیروی زمینی محاصره کرده اید و از سمت دیگر توسط ناوگان تان. با شروع نبرد شما می توانید از دو سو به دشمن فشار آورید و شانس پیروزی خود را افزایش دهید. در این نسخه همچنین ساخت و ساز نیروی های دریایی بسیار سریع تر از قبل شده است چر اکه به جای ساخته شدن یک کشتی ( که در نسخه های قبلاین طور بود) دو یا سه کشتی در هر نوبت ساخته می شوند. اضافه شدن این المان ها باعث افزایش عمق گیم پلی شده است و تعداد تاکتیک هایی که در نبرد ها می توان در نظر گرفت بسیار بیشتر از قبل شده است البته لازم به ذکر است که شما می توانید کشتی هایان را در نبرد های دریایی-زمینی از سربازان خالی کرده و در مواقع ضروری از آن ها در نبرد های زمینی استفاده کنید.
شاید محبوب ترین بخش سری بازی های توتال وار ، نبرد های هم زمان آن باشد. استودیو The Creative Assembly، تغییراتی کوچک ولی تاثیرگذاری را در این بخش ایجاد کرده است. اولین چیزی که با دیدن تریلر های این بازی می توان فهمید، اضافه شدن دو نوع نمای دوربین جدید است. اولین نما شما را به نزدیک ترین فاصله با یک واحد(سرباز) می برد و حص و حال خاصی را به شما می دهد ، مخصوصا در زمانیکه این سربازان در حال حمله بردن به سوی دشمنان هستند. سازنگان اعلام کرده اند که احساسات انسانی در این قسمت بیشتر از قبل در نظر گرفاه شده اند. احساساتی نظیر ترس و وحشت و استرتس بیش از پیش بر نیروهای شما تاثیر می گذارند. سازندگان دلیل استفاده از این نوع نمای دوربین را نزدیک تر شدن گیمر بانیرو ها و القای احسایات اآن ها به گیمر می دانند. دومین نمای دوربین همانند God View بازی های استراتزی های کلاسیک است در این حالت شما می توانید به راحتی محل قرار گیری نیرو های خودی و دشمن را ببینید و اطلاعات بسیار خوبی را بدست آورید. نکته ی دیگری که در تریلر ها مشاهده می شود استفاده از ابزارآلات مختلف برای غافل گیری دشمنان است . برای مثال استفاده از گوی های اتشین که می تواند نیروی های دشمن را به معنای واقعی له کند. اما همانند قبل تاکیتیک و استراتژی نبرد حرف اول و اخر را در تبردهای می زننند و اگر شما نقشه خوبی را در ذهن داشته باشید و از نقاط ضعف قوت دشمن با خبر باشید می توانید با وجود تعداد نفرات کم سپاهی بزرگ را شکست دهید و حماسه سازی کنید.همچنین بخش نبرد های تاریخی نیز مانند گذشته باز خواهد گشت و می توان امیدوار بود که نبرد حران نیز مانند نسخه قبل در بازی حضور داشته باشند.
The Creative Assembly در ساخت Rome II از موتور اختصاصی خود یعنی Warscape استفاده کرده است اما این بار تغییرات بسیاری در این موتور صورت گرفته و بسیار پیشرفت کرده است. گرافیک بازی در تصویر و تریلر ها بسیار عالی است و انیمیشن های نبرد بسیار خوب می باشند.سازندگان در مصاحبه هایشان از دقت زیاد ان ها در طراحی محیط سخن می گویند و این را تا حدودی می توان در تریلر ها فهمید. همیشه عناوین سری توتال وار گرافیکی فراتر از یک بازی استراتژِی ارائه داده اند و باید دید این بار خروجی نهایی در چه سطحی خواهد بود. نکته جالب این جاست که با وجود این همه جزئیات و افکت ها و وسعت بازی ، سیستم مورد نیاز بازی بسیار پایین تر از تصور است و این نشان از بهینه بودن بازی دارد. سازندگان در مصاحبه هایشان از طراحی بنا ها ، سلاح ها و … بر مبنای منابع تاریخی سخن گفته اند و تا به این جا می توان گفت که به این وعده شان جامه عمل پوشانده اند. از لحاظ موسیقیایی شاید دیگر آهنگساز کارکشته ای چون Jeff Van Dyck در این پروژه حضور نداشته باشد اما آقای Richard Beddow با این سری به هیچ وجه بیگانه نیستند و سابقه ساخت و تنظیم موسیقی متن عناوین (امپایر و ناپلئون)این سری را در کارنامه دارند. در زمینه صداپیشگی نیز استودیو سازنده وسواس خاصی به خرج داده است و از افراد حرفه ای و با تجربه ای استفاده کرده است . از جمله ان ها می توان به اقای Mark Strong اشاره کرد که سابقه بازی در فیلم هایی چون Kick Ass را در کارنامه دارد.
در مورد پشتیبانی نرم افزاری بازی نیز خیالتان راحت باشد ، در کنار عرضه پچ ها و بسته های الحاقی، استودیو سازنده یک ابزار ساخت ماد نیز برای این بازی بعد ها ارائه خواهد کرد تا مادسازان دوست داشتنی برایمان ماد بسازند و ما را هر چه بیشتر سرگرم کنند( بشخصه ماد ارباب حلقه ها را بسیار دوست داشتم).Total War: Rome II بسیار هیجان انگیز به نظر می رسد. همه چیز آماده است تا یکی دیگر از بهترین بازی های ساخته شده درصنعت بازی های رایانه ای نام خود را در تاریخ ثبت کنید ،همان طور که ما یک بار دیگر تاریخ را با این بازی می نویسیم. پس خودتان را آماده کنید چرا که تاریخ را برندگان می نویسند.
Total Warology!
شاید شما به تازگی با سری توتال وار آشنا شد و این قسمت را برای شما آماده کردم تا با پیشینه این سری آشنا شوید.
Shogun: Total War
اولین نسخه از این سری در تاریخ سیزدهم جوئن سال 2000 عرضه شد و توانست با ترکیب دو زیر ژانر نوبتی و همزمان مبوبیت زیادی را بدست آورد. اتفاقات بازی در دوران ژاپن فئودالی روی می داد و شما در نقش رهبر یک خاندان کوچک باید تمامی ایالت های ژاپن را تسخیر می کردید و در آخر به مرتبه شوگان می رسیدید. نکته جالب این جا بود که بخش نوبتی بازی بعد ها با پیشنهاد یکی از تاریخ دانان مشهور یعنی Stephen Turnbull ، برای افزودن عمق به گیم پلی اضافه شد. همچنین بازی در اوایل قرار بود به صورت دو بعدی ساخته شود اما بعد ها به دلیل محبوب شدن عناوینی چون Command and Conquer که به صورت سه بعدی بودند، The Creative Assembly تصمیم گرفت تا گرفیک بازی را به سه بعدی ارتقاء دهد. این بازی توسط EA عرضه شد و تواسنت میانگین نمرات 87 را از منتقدان کسب کند.
Medieval: Total War
دومین قسمت از سری توتال وار که این بار سازندگان قرون وسطی را به عنوان سوژه اصلی بازی انتخاب کرده بودند. بازی این بار یه صورت همزمان نبرد های بزرگ را شبیه سازی می کرد و از این لحاظ منتقدان بازی را ستودند. سازندگان در این قسمت با ارتقا موتور تواسنتند ایده های قبلی خود را تکمیل کنند و بازی به مراتب بهتری را ازائه دهند. این عناون توسط Activision عرضه شد و توانست میانگین نمرات 88 را کسب کند.
Rome: Total War
در سال 2004، Activision یکی از بهترین استراتژی های تاریخ را عرضه کرد. The Creative Assembly این بار تمام تلاش خود را کرده بود تا بهترین تجربه را به طرفداران ارائه دهد. این بار سوژه اصلی بازی همان طور که از نامش پیداست، خیزش و اوج گیری امپراتوری روم بود. نقشه کمپین بازی چند برابر شده بود و المان های سری در بهترین حالت ممکن پیاده سازی سازی شده بودند. گرافیک بازی در زمان خود غوغا کرده بود و کمتر سیستمی در آن زمان وجود داشت که بتواند این بازی روان اجرا کند و به قولی سیستم ها را ذوب می کرد. بازی در یک کلام بسیار اعتیاد آور بود و گیم پلی آن بسیار عمیق بود، موسیقی متن بازی نیز بسیار بسیار فوق العاده بود و Jeff Van dyck توانست بابت موسیقی متن این بازی جایزه بفتا را کسب کند. منتقدان نیز این بازی را ستودند و میانگین نمراتشان عدد عالی 92 می باشد. وب سایت IGN نیز این بازی را به عنوان چهاردهمین بازی برتر تاریخ معرفی کرد.
Medieval II: Total War
در سال 2006 توسط شرکت سگا عرضه شد و تواسنت موفقیت های نسخه های قبلی را نیز تکرار کند. این بازی بر مبنای کد های Rome ساخته شده بود و با پیشرفت های وسیع در گیمپلی و گرافیک توانست تجربه فوق العاده ای را ارائه دهد. میانگین نمرات این عنوان 90 می باشد .
Empire: Total War
این عنوان در سال 2009 عرضه شد و سازندگان این بار بازه زمانی عصر باروت را به عنوان سوژه اصلی بازی انتخاب کردند. برای اولین بار در این سری شاهد کنترل نبرد های دریایی توسط گیمر بودیم و این سیستم به خوبی پیاده سازی شده بود. این نسخه نیز توانست موفقیت های نسخه های قبلی را باز هم تکرار کند و با کسب میانگین نمرات 90 نشان داد که سازندگان این سری نظر منتقدادن را هم به خود جلب کرده اند.
Napoleon: Total War
این قسمت از سری توتال وار ، همانطور که از نامش پیداست در مورد فتوحات ناپلئون می باشد. بازی قاره های اروپا و افریقا و بخشی از اسیا را شامل می شد. منتقدان داستان بازی و گرافیک ان را ستودند و البته از هوش مصنوعی ضعیف و سیستم مورد نیاز بالای بازی انتقاد کردند. این عنوان توانست میانگین نمرات 81 را کسب کند.
Total War: Shogun 2
بعد از ده سال سازندگان اقدام به ساخت دنباله ای بر اولین نسخه از این سری کردند. آن ها کم و کاستی ها نسخه قبل درس گرفته و این بار سعی کردند تا باز هم بهترین تجربه را ارائه دهند و در این زمینه بسیار موفق بودند. اتفاقات بازی همانند نسخه اول در دوره ژاپن فئودالی روی می هد. سازنگان پیشرفت های وسیعی را در زمینه گیم پلی ایجاد کرده بودند و به همین دلیل باز هم منتقدان بازی و مکانیک های آن را ستودند. این بازی توانست میانگین نمرات 90 را کسب کند.
نظرات شما عزیزان:
[ پنج شنبه 10 مرداد 1392برچسب:پیش نمایش «Total War: Rome II » ؛ رُم در یک روز ساخته نشد,
] [ 23:13 ] [ mahdi ][